Contents of this Post

7 July Quiz Answers, Today’s Amazon Quiz Answers, Amazon Today’s Quiz Answers, Amazon quiz Time 7th July,Amazon Quiz Answers Today, Amazon Daily Quiz Time, Amazon Today Quiz Time Answers, Amazon Today Quiz Answers, Amazon Daily Quiz Time Answers- Enjoy more with aktricks.in 

kAmazon quiz answers today

 

 

Hello, Guys, we are uploading amazon quiz daily here. You Can Win Daily Prizes with Amazon Quiz. It Takes Only 5 Questions & You Can Win Prizes worth Rs.1Lac & mobile phones. Amazon Updates Quizzes Daily with New Questions & New Answers. Keep Visiting For More Updates & Amazon Quizzes. Winners of the Amazon Quiz Winners will be Notified via Mail.

For more Amazon Quiz – Click Here.

Join Our Telegram Channel For Instant Loot Alert – JOIN NOW.

Amazon Quiz Today Details:-

Hosted By :-Amazon India
Today's Prize:-Win a Bose 700 Bluetooth Headphones
Date:-19th June
Time:-8Am-12Pm
No Of Winners:-1
Winners will be Declared On:-30th July 2020

Amazon Quiz Answers Today 7th July:-

Q1:- The birth anniversary of which Indian statistician is celebrated as The National Statistics Day on June 29?

Answer:- PC Mahalanobis

Q2:- Jim Carrey starred as Dr Robotnik, the primary antagonist in which 2020 movie?

Answer:- Sonic the Hedgehog

Q3:- Which country has extended the freeze on issuance of ‘Green Cards’ for new immigrants till the end of the current Calendar Year?

Answer:- USA

Q4:- Recently which country experienced an earthquake of a magnitude over 7, with the temblor hitting the southern state of Oaxaca?

Answer- Mexico

Q5:- The Tri-Service contingent of the Indian Armed Forces took part in the World War II Victory Day Parade in which country on June 24?

Answer:- Russia


Amazon Quiz Answers Today 6th July:-

Q1:- In which state would you find the KINFRA Defence Park, the country’s first defense industrial park in the public sector?

Answer:- Kerala

Q2:- The Stegodon, whose fossil has recently been found 50km north of Saharanpur, is an extinct relative of which of these animals?

Answer:- Elephant

Q3:- A small scale African miner Saniniu Lazer, recently became a millionaire, after selling two rough ________ stones.

Answer:- Tanzanite

Q4:- Which weightlifter, recently cleared of her doping charges, is set to receive the Arjuna Award, that has been on hold since 2018?

Answer- K. Sanjita Chanu

Q5:- Whose 39th studio album is ‘Rough and Rowdy Ways’, released on June 19, 2020, through Columbia Records?

Answer:- Bob Dylan


Amazon Quiz Answers Today 4th July:-

Q1:- Born on 6th July, 1935 how do we better know the spiritual leader Tenzin Gyatso?

Answer:- The Dalai Lama

Q2:- What term recently coined by researchers refers to ‘the coronavirus induced lock-down period and its impact on other species’?

Answer:- AnthroPause

Q3:- ‘Which 100-year-old Japanese firm, once one of the world’s biggest camera brands, has announced plans to sell off their imaging business?

Answer:- Olympus

Q4:- According to the World Federation of Exchanges, with a market capitalization of $1.7 trillion, which is the world’s 10th largest exchange?

Answer- Bombay Stock Exchange

Q5:- An abandoned bus inhabited by adventurer Chris McCandless, removed by Alaskan authorities recently, was made famous in which book and film?

Answer:- Into the Wild


Amazon Quiz Answers Today 3rd July:-

Q1:-  Which famous cricketer, born on July 8, led India to two consecutive Champions Trophy/ ICC Knockout finals?

Answer:- Sourav Ganguly

Q2:- Which Chicago-based brand has announced its entry into the Indian market with an extensive range of car care products?

Answer:- Turtle Wax

Q3:- ‘Assessment Of Climate Change Over The Indian Region’, is a national report prepared under the aegis of which Ministry?

Answer:- Ministry of Earth Sciences

Q4:- What is the nickname given to the fossil found in 2011 from Antarctica, considered to be the largest soft-shell egg ever discovered?

Answer- The Thing

Q5:- The Baghjan oil field, which has recently been in the news for a fire, and has been asked to close down production, is in which state?

Answer:- Assam


Amazon Quiz Answers Today 2nd July:-

Q1:-  Which Indian footballer who received the Indian Player of the Year in 1993, 1997 and 1999 has been recommended for Padma Shri this year?

Answer:- IM Vijayan

Q2:- The movie ‘Dil Bechara’ based on ‘The Fault in Our Stars’ stars which of these late actors?

Answer:- Sushant Singh Rajput

Q3:- Which famous sportsperson born on July 5th, has won a silver medal each at the Olympics, Asian Games and Commonwealth Games?

Answer:- Pv Sindhu

Q4:- What is the name of the new experimental app introduced by Google for users to share and curate interesting stuff?

Answer- Keen

Q5:- Malala Yousafzai, the youngest person ever to win the Nobel Peace Prize, recently completed her degree from which university in UK?

Answer:- Oxford University


Amazon Quiz Answers Today 1st July:-

Q1:-Which famous Music Director born on 27th June was known popularly by the nickname ‘Pancham’?

Answer:- RD Burman

Q2:- Which day celebrated annually on 30th June was co-founded by astrophysicist and famed musician Dr. Brian May?

Answer:- World Asteroid Day

Q3:- As per Forbes real time Billionaire list, which Indian recently soared into the top 10, based on a sharp rise in net worth?

Answer:- Mukesh Ambani

Q4:- The GWM group is China’s largest SUV and pick up manufacturer. What is the full form of GWM?

Answer- Great Wall Motors

Q5:- ‘Swarg ka Dwaar’ is the last episode of which Amazon Prime series?

Answer:- Paatal Lok


Amazon Quiz Answers Today 30th June:-

Q1:- Which organization has recently become India’s first $150 bn company?

Answer:- RIL

Q2:- 23rd June is observed as a day promoting mass participation of sports, which celebrates the formation of what organization?

Answer:- IOC

Q3:- Which famous writer born on 27th June, wrote iconic works such as ‘Durgeshnandini’, ‘Kapalkundala’ and ‘Anandamath’?

Answer:- Bankimchandra Chatterjee

Q4:- Connie Nielsen plays the role of the mother of which member of the Justice League in the DC Extended Universe?

Answer- Wonder Women

Q5:- ‘The Room Where It Happened’ is a memoir by which former White House employee?

Answer:- John Bolton


Amazon Quiz Answers Today 29th June:-

Q1:-ISRO, in association with which space agency, is planning to launch a Lunar Polar Exploration Mission, planned to land in 2024?

Answer:- JAXA

Q2:- What word did Instagram add to memorialize Sushant Singh Rajput’s account?

Answer:- Remembering

Q3:- Which technology company has acquired the Swedish mapping technology company, ‘Mapillary’?

Answer:- Facebook

Q4:- Which Indian Prime Minister born on 28th June, wrote the book ‘The Insider’?

Answer- PV Narasimha Rao

Q5:- Recently launched portal ‘SATYABHAMA’ aims to promote research and development in which sector?

Answer:- Mining


Amazon Quiz Answers Today 28th June:-

Q1:-Kathy Lueders is the first female head of human spaceflight program at which agency?

Answer:- NASA

Q2:- Recently ASI discovered a 500-year-old temple dedicated to Gopinath Dev, submerged in which Indian river?

Answer:- Mahanadi

Q3:- Twitter recently announced a new feature that lets users attach what to their tweets?

Answer:- Audio Snippets

Q4:- Axone, a type of fermented soya bean, is part of the cuisine of which Indian state?

Answer- Nagaland

Q5:- ‘Klara and the Sun’ is the latest novel announced by which Nobel Laureate?

Answer:- Kazuo Ishiguro


Amazon Quiz Answers Today 26th June:-

Q1:-As of June 2020, which country is at the top of the recently released FIFA World Rankings?

Answer:- Belgium

Q2:- Which actress who starred in the 1981 movie Umrao Jaan, played the role of Fatima Begum in ‘Gulabo Sitabo’?

Answer:- Farrukh Jafar

Q3:- Which Indian Nobel prize winner was granted the 2020 ‘Peace Prize of the German Book Trade’?

Answer:- Amartya Sen

Q4:- Which state on June 18 observed ‘Mask Day’ to spread awareness about the use of masks in controlling the spread of COVID-19?

Answer- Karnataka

Q5:- According to the BP statistical review, which country accounted for more than three quarters of net global energy growth in 2019?

Answer:- China


Amazon Quiz Answers Today 25th June:-

Q1:- Which country set to host the 2022 FIFA world cup has dedicated its new stadium to the frontline workers battling the COVID-19 pandemic?

Answer:- Qatar

Q2:- What exchange did Dharmendra Pradhan, Minister of petroleum and natural gas, launch online in a first of its kind attempt in India?

Answer:- Natural Gax Exchange

Q3:- Name the origin of the earthquakes in Gujarat in June 2020 that has till now produced more than 15 aftershocks in the state.

Answer:- Kutch

Q4:- In June 2020 in which country did WhatsApp launch ‘WhatsApp Pay’ with fingerprint lock to prevent unauthorised transactions?

Answer- Brazil

Q5:- Which day observed on June 15th, is organised by GWEC- a body representing more than 1500 companies, with presence in over 80 countries?

Answer:- Global Wind Day


Amazon Quiz Answers Today 24th June:-

Q1:- Which businessman born on June 14th, took over as the Chairman of a Group in 1995 that owns Grasim Industries and Hindalco Industries?

Answer:- Kumar Mangalam Birla

Q2:- ‘Paisa Bolta Hai’ is the tagline of which Anurag Kashyap directed movie released on an OTT platform in June 2020?

Answer:- Choked

Q3:- Which of these famous actresses is starring as Melina Vostokoff in the movie ‘Black Widow’?

Answer:- Rachel Weisz

Q4:- Which of these natural phenomena was visible from India starting from 9:15 AM on June 21st, 2020?

Answer- Annual Solar Eclipse

Q5:- Which of these days observed on 12th June was launched by the International Labour Organization in 2002?

Answer:- Liverpool


Amazon Quiz Answers Today 23rd June:-

Q1:- ‘The Golden Gate’, ‘An Equal Music’ are books by which famous author born on June 20?

Answer:- Vikram Seth

Q2:- Hyundai Nexo SUV is the Presidential state car used by the President of which country?

Answer:- South Korea

Q3:- Which businessman born on June 15th, owns 38% of the world’s largest steel producer company and 20% of Queens Park Rangers F.C?

Answer:- Lakshmi Mittal

Q4:- Ferdia Shaw has played the role of which 12 year old genius in a movie released online on June 12th, 2020?

Answer- Artemis Fowl

Q5:- Which of these days observed on 12th June was launched by the International Labour Organization in 2002?

Answer:- World Day Against Child Labour


Amazon Quiz Answers Today 22nd June:-

Q1:- At which venue are India scheduled to play a day and night Test match during their tour of Australia in 2020-21?

Answer:- Adelaide Oval

Q2:- Shintaro Tsuji, who recently stepped down from his company, is known to have created which iconic character brand?

Answer:- Hello Kitty

Q3:- Which of these terms was coined by John McCarthy and other researchers , at Dartmouth in the summer of 1956?

Answer:- Artificial intelligence

Q4:- The campaign theme in 2020 for which of these days observed on June 14th, was ‘Safe blood saves lives’?

Answer- World Blood Donor Day

Q5:- Arturo Vidal who scored Barcelona’s first La Liga goal on their return after the COVID- 19 represents which country?

Answer:- Chile


Amazon Quiz Answers Today 21st June:-

Q1:- Who is the President of the United Nations General Assembly for its 75th session in 2020?

Answer:- Tijjani Muhammad-Bande

Q2:- Which of these companies has converted its IT facility in Pune into a 450-bed COVID-19 hospital?

Answer:- Wipro

Q3:- In 2020 which Indian has been awarded the prestigious Richard Dawkins Award?

Answer:- Javed Akhtar

Q4:- The TV series ‘Pearson’ is a spin off of which popular TV Series?

Answer- Suits

Q5:- The scale used to measure the magnitude of earthquakes is named after which American seismologist?

Answer:- Rikhter


Amazon Quiz Answers Today 20th June:-

Q1:- In recent times, India has recorded a 29% increase in the population of which of these animals?

Answer:- Asiatic Lions

Q2:- Which of these actors made his Bollywood debut with the 2013 film Kai Po Che!?

Answer:- Sushant Singh Rajput

Q3:- ________ language day is celebrated by UN on June 6, the birthday of famous poet Alexander Pushkin.

Answer:- Russian

Q4:- Which organisation introduced Captain ARJUN—a robot to screen passengers for COVID- 19 symptoms?

Answer- Indian Railways

Q5:- Recently launched by Karnataka, the mobile app ‘Bengaluru Megha Sandesha’ and web portal ‘Varunamitra’ provides what kind of information?

Answer:- Weather Forecast


Amazon Quiz Answers today

Amazon Quiz Answers Today 19th June:-

Q1:- Which article of the Constitution states that ‘India, that is Bharat, shall be a Union of States.’?

Answer:- Article 1

Q2:- The headquarters of OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries) is located in which international city since 1965?

Answer:- Vienna

Q3:- What was the theme for this year’s World Oceans Day celebrated on 8th June 2020?

Answer:- Innovation For a Sustainable Ocean

Q4:- ‘Lockdown Liaisons’ is a new series of e-books from which Indian author?

Answer- Shobhaa De

Q5:- ‘Bande Utkala Janani’ written by KL Mohapatra has recently been assigned the status of ‘State Song’ by which Indian state?

Answer:- Odisha


amazon quiz answers today,amazon quiz answer 28th may

Amazon Quiz Answers Today 18th June:-

Q1:- What is the name of Amitabh Bachchan’s character in the movie ‘Gulabo Sitabo’ recently released on Amazon Prime?

Answer:- Chunnan ‘Mirza’ Nawab

Q2:- Which country has recently been elected as a non-permanent member for the Asia-Pacific seat in the UN Security Council?

Answer:- India

Q3:- Which awards, known as Asia’s version of the Nobel Prize, have been cancelled this year due to the global pandemic?

Answer:- Ramon Magsaysay Award

Q4:- What is the name of the ‘Internet-controlled’ robot made by Pratik Tirodkar to address the needs of hospitals treating COVID-19 patients?

Answer- Coro-bot

Q5:- Which of these companies has acquired Turkish game maker Peak for $1.8 Billion?

Answer:- Zynga


Amazon quiz answers

Amazon Quiz Answers Today 17th June:-

Q1:- For the first time in 75 years, world leaders would not travel for the United Nations General Assembly session scheduled in which city?

Answer:- New York

Q2:- Which famous actor born on June 22nd, known for playing negative roles featured in Indiana Jones and the Temple of Doom?

Answer:- Amrish Puri

Q3:- Titan is a satellite in the solar system which is known to be drifting away from its host planet. Which is its host planet?

Answer:- Saturn

Q4:- Gairsain has recently been appointed the summer capital of which Indian state?

Answer- Uttarakhand

Q5:- The English Premier League is scheduled to restart on June 17th. Which two teams would be playing in the first fixture since resumption?

Answer:- Aston Villa, Sheffield United


Amazon quiz answers

Amazon Quiz Answers Today 16th June:-

Q1:- Which of these movies marks director Priyadarshan’s comeback to Bollywood after a period of 7 years?

Answer:- Hungama 2

Q2:- The only dolphin sanctuary of India is located in which state?

Answer:- Bihar

Q3:- Which team is scheduled to play a 3 Test series in England starting July 8, 2020 the first ever under a ‘bio secure’ environment?

Answer:- West Indies

Q4:- Which actor born on June 16th, won a National Award for his debut film Mrigayaa?

Answer- Mithun Chakraborty

Q5:- Which of these organisations has recently won the world’s largest solar bid at $6 Billion?

Answer:- Adani Green Energy


Amazon quiz answers

Amazon Quiz Answers Today 15th June:-

Q1:- Which Indian state would now be producing the high-quality Australian Merino sheep wool indigenously?

Answer:- Uttarakhand

Q2:- Which of these cities would NOT host any matches during India’s Test series against Australia scheduled to begin in December 2020?

Answer:- Perth

Q3:- Which famous political leader and a Lady Shri Ram College graduate born on June 19th, won the Nobel Peace Prize in 1991?

Answer:- Aung San Suu Kyi

Q4:- Who recently assumed office as the president of the Confederation of Indian Industry (CII) for 2020-21?

Answer- Uday Kotak

Q5:- Which two clubs played in the first match of the La Liga post the shutdown due to the COVID- 19 crisis?

Answer:- Real Betis, Sevilla


Amazon quiz answers

Amazon Quiz Answers Today 14th June:-

Q1:- Who according to Forbes has become Football’s first ever billionaire?

Answer:- Cristiano Ronaldo

Q2:- WeTransfer, a data sharing website was founded in 2009 in which country ?

Answer:- Netherlands

Q3:- Which famous business leader born on June 10th worked at Applied Materials and McKinsey & Company before joining Google?

Answer:- Sundar Pichai

Q4:- Name India’s popular bicycle brand which shut down its operations on World Bicycle Day 2020.

Answer- Atlas Cycles

Q5:- Who is the director of Sadak 2- starring Alia Bhatt, Sanjay Dutt and Pooja Bhatt, the sequel to the 1991 movie Sadak?

Answer:- Mahesh Bhatt


Amazon quiz answers

Amazon Quiz Answers Today 13th June:-

Q1:- Which country chaired the virtual Global Vaccine Summit on June 4, 2020?

Answer:- UK

Q2:- The sale of a 258-year-old bottle of which spirit recently set a new world record of £118,580 at a Sotheby’s auction?

Answer:- Cognac

Q3:- Which ISL club overtook clubs like FC Barcelona and Liverpool to record the second-highest engagement rate on Instagram as of April 2020?

Answer:- Kerala Blasters FC

Q4:- Which of these initiatives was introduced by the Indian Power Ministry on the occasion of World Environment Day 2020?

Answer- ICommit

Q5:- Which Indian pharmaceutical company founder has been named the ‘EY World Entrepreneur of The Year’ Awardee for 2020?

Answer:- Kiran Mazumder Shaw


Amazon quiz answers

Amazon Quiz Answers Today 12th June:-

Q1:- For which film did veteran film maker Basu Chatterjee, who passed away on June 4, 2020, win a National Film Award in 1992?

Answer:- Durga

Q2:- Kazatomprom from Kazakhstan is the world’s largest producer and seller of what naturally mined item?

Answer:- Uranium

Q3:- Which Indian Prime Minister, during a visit in 2000, had inaugurated Mahatma Gandhi’s statue outside the Indian Embassy in USA?

Answer:- Atal Bihari Vajpayee

Q4:- Which tech company recently launched a new app called ‘Sodar’ which uses AR to visualise social distancing?

Answer- Google

Q5:- Which Indian company made two new additions ‘Dahlia’ and ‘Lily’ to their Bloom fan series in June?

Answer:- Usha


Amazon quiz answers

Amazon Quiz Answers Today 11th June:-

Q1:- Which Cyclonic storm made landfall in Maharashtra’s Raigad district on June 3 2020?

Answer:- Nisarga

Q2:- As per the latest calendar, which European country is slated to host the first two races of the 2020 Formula One season?

Answer:- Austria

Q3:- What name did the US astronauts give the SpaceX Dragon craft in which they traveled to the International Space Station?

Answer:- Endeavour

Q4:- Rani Rampal, the 2020 Khel Ratna Award nominee captains India in which sport?

Answer- Hockey 

Q5:- Kangra tea, which is known to boost immunity, comes from which Indian state?

Answer:- Jhelum


Amazon quiz answers

Amazon Quiz Answers Today 7th June:-

Q1:- Which technology giant recently acquired Giphy for $400 million?

Answer:- FACEBOOK

Q2:- May 29 is celebrated as the International Day of UN Peacekeepers. How are the Peacekeepers often referred to as?

Answer:- Blue Helmets

Q3:- Which Indian conglomerate recently announced the acquisition of spice-maker Sunrise Foods?

Answer:- ITC

 Q4:- The Grand Renaissance Dam earlier known as the Millennium Dam, slated to be the largest dam in Africa, is being built in which country?

Answer- Ethiopia 

Q5:- Kangra tea, which is known to boost immunity, comes from which Indian state?

Answer:- Himachal Pradesh


Amazon Quiz Answers Today 4th June:-

Q1:- Which former Miss World has been roped in by UNICEF to spread awareness on menstrual hygiene?

Answer:- Manushi Chillar

Q2:- General Electric has announced that it would be selling which iconic business of its to Savant Systems?

Answer:- LightBulbs

Q3:- An underwater salvage company was granted approval recently to cut into the wreckage of _________ to try to recover a Marconi telegraph?

Answer:- RMS TITANIC

Q4:- Which tennis player topped the 2020 Forbes magazine list of highest-paid global athletes?

Answer- Rodger Federer 

Q5:- Ajit Jogi, who passed away recently, was the first chief minister of which Indian state?

Answer:- Chattisgarh


Amazon quiz answers

Amazon Quiz Answers Today 3rd June:-

Q1:- Rahi Masoom Raza is famous for writing the screenplay of which of these famous productions on Indian television?

Answer:- BR Chopra’s Mahabharat

Q2:- As per a recent report by Forbes, who is now the world’s highest paid female athlete?

Answer:- Naomi Osaka

Q3:- The CIMON – an AI working with astronauts on the International Space Station was developed by which organisation?

Answer:- IBM

Q4:- Shivaji Rao Gaekwad is the real name of which legendary actor born on 12th December 1950?

Answer- RAJANIKANTH

Q5:- The NBA is currently in talks with the Walt Disney company, about plans to restart the NBA season in the Disney World in which city?

Answer:- Orlando


Amazon Quiz Answers Today 2nd June:-

Q1:- The movie Ghoomketu released on an OTT platform very recently, stars which of these directors in an important role?

Answer:- Anurag Kashyap

Q2:- Telia Rumal, that recently got a GI tag, is from which Indian state?

Answer:- Telengana

Q3:- The Indian roller (A bird) is also known in India by a name which is associated with Lord Shiva. What name?

Answer:- NeelKanth

Q4:- In abbreviations such as ASLV, PSLV, GSLV, what do the letters ‘LV’ stand for?

Answer- Launch Vehicle

Q5:- In 1988, the WHO passed a resolution announcing the observance of a day on May 31st every year, denouncing the usage of what?

Answer:- Tobacco


Amazon Quiz Answers Today 31st May:-

Q1:- Whose latest book about childhood travels is titled ‘Hop On’?

Answer:- Ruskin Bond

Q2:- Which tech company has launched an e-commerce venture called ‘SHOPS’?

Answer:- Facebook

Q3:- Shiksha vani is a podcast launched by which organisation in India?

Answer:- CBSE

Q4:- What is ‘Sachet’? It was recently commissioned by the Indian Coast Guard.

Answer:- Patrol Vessel
Q5:- The upcoming movie Tenet directed by Christopher Nolan stars which of these Bollywood actresses?
Answer:- Dimple Kapadi


 

AMazon Quiz Answers Today 29th May:-

Q1:- Which famous foreigner after whom a city in India is named, landed on Indian shores on 20th May, 1498?

Answer:- Vasco da Gama

Q2:- The Western Ghats, one of the eight hotspots of biological diversity in the world, is spread across how many Indian states?

Answer:- 6

Q3:- Which French company helped Indian Railways manufacture the 12000 HP electric locomotive?

 

Answer:- Alstom

Q4:- “Aapda. Seva Sadaiv” is the motto of which of these Indian organisations?

Answer:- NDRF
Q5:- Which Indian FMCG company recently launched their e-commerce app ‘OrderMe’?
Answer:- Patanjali

 


amazon quiz answers today,amazon quiz answer 28th may

Amazon Quiz Answers Today 28th May:-

Q1:- Which Indian has recently been elected the Chairman of the WHO Executive Board?

Answer:- Harsh Vardhan

Q2:- Which of these is an Amazon Prime series about a ‘virtual afterlife’ starring Robbie Amell in the lead role?

Answer:- Upload

Q3:- Maharana Pratap Singh I, whose birth anniversary was celebrated in May, was the 13th king of which kingdom?

 

Answer:- Mewar

Q4:- Which of these platforms added a new feature titled ‘bedtime reminder’ to help its users reduce screen time?Answer:- YoutubeQ5:- Carmen Reinhart has been appointed as the new VP and Chief Economist of which international organisation?Answer:- World Bank


Amazon Quiz Answers Today 27th May:-Q1:- Fenway Sports Group owns which football club that is currently top of the table in its domestic league? Answer:- LiverpoolQ2:- Who among these has been posthumously awarded the Padma Vibhushan in 2020? Answer:- Arun JaitleyQ3:-Who has forayed into the Electric Vehicle market with their new offering iQube Electric?

Answer:- TVs Motor

Q4:- Which famous character actor is playing the role of Indian team manager PR Man Singh in the movie 83? Answer:- Pankaj Tripathi

Q5:- Bal Shakti Puraskar is annual award presented by the Indian President to whom? Answer:- Children


amazon quiz answers today

Amazon Quiz Answers Today 26th May:-

Q1:- KK Shailaja who recently appeared on the BBC talking about combating the COVID- 19 crisis is the Health Minister of which state?

Answer:- Kerala

Q2:- The UN Secretary General has suggested using pre- recorded messages from world leaders during the next UNGA session. What does GA stand for, in UNGA?

Answer:- General Assembly

Q3:- Which of these famous actors has played the following roles- Byomkesh Bakshi and Mahatma Gandhi?

Answer:- Rajit Kapur

Q4:- Stephanie Del Valle of Puerto Rico crowned which lady born on May 14, 1997 as Miss World 2017?

Answer:- Manushi Chhillar

Q5:- Which cricketer born on May 27, is the first Indian to hit six sixes in an over in first class cricket?

Answer:- Ravi Shastri

Amazon Quiz Answers Today 25th May:-

Q1:- Nitish Bharadwaj who played Krishna in BR Chopra’s Mahabharat, also plays the title role in which of these mythological series?

Answer:- Vishnu Puran

Q2:- Which famous poet known for poems such as ‘Bidrohi’ and his work in the publication ‘Dhumketu’ was born on 24th May in Churulia, Asansol?

Answer:- Kazi Nazrul Islam

Q3:- General Atlantic, Vista Equity Partners, Silver Lake, Facebook – they are all recent investors in which Indian company?

Answer:- Reliance Jio

Q4:- Bheeshm International is a production house started by which famous television and film personality?

Answer:- Mukesh Khanna

Q5:- Sebastian Vettel will be leaving which historic F1 team at the end of this year’s delayed F1 season?

Answer:- Ferrari

Amazon Quiz Answers Today 24th May:-

Q1:- The Blue Umbrella’, ‘The Angry River’ and ‘A Flight of Pigeons’ are books written by which author born on 19th May?

Answer:- Ruskin Bond

Q2:- This app introduced by Google, crossed 50 million downloads in May 2020 and has a tab focused presentation mode. Which app is it?

Answer:- Meet

Q3:- Ambikapur, Rajkot, Surat, Mysore, Indore and Navi Mumbai were the only cities to receive which of these statuses from the government?

Answer:- Five star garbage free cities

Q4:- Since March 27, at 8 PM every day the Eiffel Tower sparkles for an extra 10 minutes, displaying what message?

Answer:- Merci(Thank You)

Q5:- National Anti-Terrorism Day in India is observed on the death anniversary of which famous Indian?

Answer:- Rajiv Gandhi


Amazon Quiz Answers Today 27th January:-

Q1:- The root “hibern” in the word “hibernate” relates to which of these? Answer:- Winter Q2:- Which Indian is the current Chief Economist of the International Monetary Fund? Answer:- Gita Gopinath Q3:- Who was the first woman parade adjutant for the Republic Day parade? Answer:- Tanya Shergill Q4:- Which cricketer recently won the ‘Sir Garfield Sobers Trophy’ for ICC Player of the Year? Answer:- Ben Stokes Q5:- Which of these countries receives 20,000 tulips each year as a gift from the Netherlands? Answer:- Canada


Amazon Quiz Answers Today 25th January:-

Q1:- Who recently bought the company Tiffany`s for $16.2 billion? Answer:- LVMH Q2:- What is the color of the black box found in aeroplanes? (Hint: Black box is an electronic recording device placed in an aircraft for the purpose of facilitating the investigation of aviation accidents and incidents) Answer:- Orange Q3:- Who was conferred the Polly Umrigar Award(2018-19) for being the best international cricketer at the BCCI Annual Awards? Answer:- Jasprit Bumrah Q4:- The eruption of the Taal Volcano prompted the evacuation of at least 30,000 people. In which country is this volcano? Answer:- Philippines Q5:- The Sewelo is the second-largest rough-cat diamond discovered in history. Where was it recently found? Answer:- Botswana


Amazon Quiz Answers Today 20th January:-

Q1:- Which city will play host to the 2022 Commonwealth Games (though there is a proposal to stage archery events in India) ? Answer:- Birmingham Q2:- Which film won the ‘Best Motion picture- drama’ award in the Golden Globe awards 2020? Answer:- 1917 Q3:- The Kolkata port has recently been renamed after which Indian politician? Answer:- Shyama Prasad Mukherjee Q4:- The Delhi-Udaipur Express train is named after which famous horse? (Hint: It was ridden by Maharana Pratap in battle and by millions of Indians as a scooter in the 90s) Answer:- Chetak Q5:- Which country recently launched the world’s largest radio telescope ‘Sky Eye’ to hunt for extraterrestrial life? Answer:- China

Amazon Quiz Answers

Amazon Quiz Answers Today 17th January:-

Q1:- Which famous person born on 15th January, delivered the iconic ‘I have a dream’ speech at Washington? Answer:- Martin Luther King Jnr Q2:- Utkalika is the state emporium of which Indian state? Answer:- Odisha Q3:- ‘The Hundred’ is a cricket tournament in England to be launched in 2020. What does the Hundred refer to? Answer:- Number of Balls in an Innings Q4:- More than 1 billion animals may have been killed in wildfires ravaging which country in 2019-20? Answer:- Australia Q5:- Which of these popular animated series is set in the fictional town of Springfield? Answer:- Simpsons


Amazon Quiz Answers Today 15th January:-

Q1:- The RBI has launched which app to help the visually challenged identify the denomination of currency notes? Answer:- MANI Q2:- Who has recently been named as the decade’s most famous teenager worldwide by the United Nations? Answer:- Malala Yousafzai Q3:- The upcoming movie Brahmastra features which of these pairs in a movie together for the first time? Answer:- Ranbir-Alia Q4:- Yutu-2 is the second lunar rover from which country that recently completed 1 year of exploration on the far side of the moon? Pnswer:- China Q5:- Who recently announced the Earthshot Environment Prize to motivate creation of new solutions to tackle climate crisis? Answer:- Prince William Amazon Quiz Answers

Amazon Quiz Answers Today 14th January:-

Q1:- On January 2, 2020, Prakash Parv was celebrated as the birth anniversary of which Sikh Guru? Answer:- Guru Gobind Singh Q2:- David Stern who recently passed away was a former Commissioner of which famous Sports league? (Hint : Players like LeBron James, Michael Jordan played in this league) Answer:- NBA Q3:- For playing which character did Joaquin Phoenix win the 2020 Golden Globe Award for Best Actor in a Drama Motion Picture? Answer:- Joker Q4:- Leo Carter recently became the 4th in T20 cricket and 7th overall to achieve what feat? (Hint : Yuvraj achieved this in 2007) Answer:- Hit 6 Sixes in an over Q5:- Andaman and Nicobar Islands recently commemorated the 76th Anniversary of the first flag hoisting by whom? Answer:- Netaji Subhas Chandra Bose

Amazon Quiz Answers Today 13th January:-

Q1:- Which organisation maintains the ‘Stolen Works of Art Database’? Answer:- INTERPOL Q2:- In 2019, who became the first batsman to score more than 20000 international runs in a decade? Answer:- Virat Kohli Q3:- Dadasaheb Phalke Award is India’s highest award in which of these sectors? Answer:- Cinema Q4:- Mandu Festival is organised by the tourism board of which Indian state? Answer:- Madhya Pradesh Q5:- Christina Koch recently set the record for the longest ______ by a woman. (Fill in the blank) Answer:- Spaceflight

How to play Amazon Quiz:-

1. At first Download Amazon App from below Link.

Click Here.

2. Search Quiz on Amazon app . Amazon Quiz Answers 3. Then Select Funzone and select Quiz. Amazon Quiz Answers For Daily Amazon Quiz Answers and Cashback Offer Join Our Telegram Channel – Click Here.

Thanks for visiting our website AKtricks.in keep visiting daily to learn more. And also join our WhatsApp broadcast to get latest deal update instantly.

Join Our WhatsApp Broadcast – Click Here.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here